Experiences

Tropical Islands Duitsland: grootste subtropische zwemparadijs ter wereld

tropical islands duitsland subtropisch zwemparadijs

Ben jij dol op zwemmen en ben je op zoek naar een mooie ervaring? Dan is Tropical Islands in Duitsland, net buiten Berlijn, een super aanrader. Hier vind je namelijk het grootste en tofste subtropische zwemparadijs van de wereld. Wat dat inhoudt? Maar liefst 66.000 vierkante meter aan zwemplezier!

Tropical Islands: grootste zwemhemel ter wereld

Dit subtropische paradijsje heet Tropical Island en dat is een goede naam voor deze plek. Het klinkt wellicht als een bestemming zoals Hawaii, het is echter te vinden net buiten de Duitse hoofdstad Berlijn. Perfect voor een aanvulling op jouw stedentripje naar deze hippe stad.

Dit zwemparadijs is veel meer dan alleen een zwembad. Je kunt er zonnen, chillen, glijden en zelfs een vlucht maken in een luchtballon. Dit is een garantie voor een dag vol met plezier. Het perfecte uitje met vrienden of de familie. Je kunt je hier onmogelijk vervelen.

tropical-islands-duitsland

Tropical Islands in Duitsland

Tropical Island is gebouwd op een heel bijzondere plek in het Duitse plaatsje Krausnick. Een oude vliegtuighanger is namelijk volledig omgetoverd tot een mega zwembad. Je vind hier het grootste binnenzwembad ter wereld en heel veel verschillende glijbanen. Vanuit een 27 meter hoge toren kun je namelijk kiezen uit verschillende glijbanen, waarvan de snelste maar liefst 70 kilometer per uur gaat.

Het zwembad is dus subtropisch. Dit houdt in dat je overal groen en planten kunt vinden. Voor even heb je het gevoel alsof je in de jungle bent. Er zijn ook verschillende aangelegde zandstranden en locaties die op de zee lijken. De watertemperatuur is gemiddeld 25 graden en dus zeer aangenaam. Is een dagje niet genoeg? Geen probleem, je kunt er bungalows boeken om te overnachten.

Daarnaast kun je ook sauna’s pakken, je laten masseren, minigolfen of zelfs een ballonvaart maken. Er is dus letterlijk voor ieder wat wils. Kijk op Tropical Islands voor alle opties.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!