Reistips

Met dit ’trucje’ heb je in 2022 met slechts 18 vakantiedagen 50 dagen vrij

vakantiedagen-opnemen-vrij

Alles is weer open en de reislust ligt bij ons hoger dan ooit tevoren. Ben jij ook flink toe aan een lekkere vakantie? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee je dit jaar nog 50e vrije dagen kunt claimen, met slechts 18 vakantiedagen op te nemen. Dit is onze reistip van de dag.

Beste data om vakantiedagen op te nemen

Je wilt natuurlijk optimaal gebruik maken van jouw welverdiende vakantiedagen. Het zou namelijk fijn zijn als je wat mooie tripjes kunt maken dit jaar. Heb je nog geen vakantiedagen opgenomen dit jaar? Dan hebben we goed nieuws. Om 50 dagen vrij te kunnen zijn, hoef je slechts 18 dagen op te nemen.

Hieronder hebben we alle date op een rijtje gezet, zodat je optimaal gebruik kunt maken van vrije dagen achter elkaar. Weet jij al wat je met deze zeeën van tijd gaat doen?

Goede Vrijdag (9 tot en met 17 april vrij)

Hoef je niet te werken tijdens Goede Vrijdag? Dan kun je er maar liefst negen vrije dagen uit halen. Als je vrij vraagt van 11 tot 14 april, met slechts vier vakantiedagen kun je negen dagen genieten van vrije tijd. Tijd voor een lente tripje.

Pasen (16 april tot en met 1 mei vrij)

Als je in april acht vakantiedagen opneemt heb je maar liefst zestien dagen vrij! De volgende dagen moet je dan vrij vragen op werk:

19 april
20 april
21 april
22 april
25 april
26 april
28 april
29 april

Een lange vakantie opnemen

Combineer Goede Vrijdag en Pasen en je hebt maar liefst 23(!) dagen vrij met twaalf vakantiedagen. Hiermee zou je zelfs een lange trip naar Azië of Zuid-Amerika kunnen maken. Best aantrekkelijk idee toch?

vakantiedagen-opnemen

Meivakantie (26 mei tot en met 6 juni)

Een trucje om in het voorjaar langer vrij te nemen: Als je zes vakantiedagen opneemt, ben je in totaal twaalf dagen vrij. Vraag vrij op 27 mei en neem vrije dagen op van 30 mei tot en met 3 juni.

Pinksteren (4 tot en met 12 juni)

Met Pinksteren heb je wederom een kans op een lange week vrij. Als je van 7 tot 10 juni vrij neemt heb je maar liefst negen dagen vrij. Alvast naar tickets aan het kijken?

Combineer de meivakantie en Pinksteren en je bent maar liefst achttien dagen vrij voor maar tien vakantiedagen. Tel uit je winst! Zo heb je met gemak 50 dagen vrij in 2022. Dat gunnen we letterlijk iedereen.

Kerst en oud & nieuw (24 december tot en met 1 januari)

Rondom kerst is het ook heerlijk om er even tussenuit te gaan. In 2022 vallen Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag op een zondag. Pas dit slimme trucje toe: neem van 27 tot en met 30 december vrij, slechts vier vakantiedagen, en je hebt negen dagen vrij. Lekker de winter ontsnappen en kerst vieren op een tropisch eiland!

Inspiratie nodig? Check onze favoriete bestemmingen!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!