Travel prep

Met dit handige trucje ligt jouw koffer als eerste op de bagageband

koffer-tip-bagageband

Wachten op bagage is een van onze minst favoriete momenten van de vakantie, vooral als je terug naar huis gaat. Vaak sta je al snel al een half uur te wachten op jouw koffers. Daarnaast hoop je dat ze niet met je koffer hebben gesmeten en er iets stuk is gegaan. Maar wist je dat er een heel erg handig trucje is waarmee je kunt zorgen dat jouw koffer altijd als eerste, en helemaal intact, op de bagageband komt te liggen?

Wachten op jouw koffer is verleden tijd

Vanaf nu hoef je niet meer eindeloos te wachten op jouw koffers. Er zijn namelijk twee slimme trucjes waarmee jouw koffer vooraan komt te liggen. Het is wellicht een beetje sneaky en je mag er eigenlijk geen misbruik van maken, maar het is zo’n handige reistip dat we deze simpelweg moesten delen. Het heeft namelijk te maken met breekbare spullen.

Als je jouw koffers incheckt op het vliegveld worden ze gelabeld en daarna op de lopende band gelegd. Vanaf dit moment ben jij de controle kwijt en moet je maar hopen dat alles goed komt. Maar wist je dat er speciale fragile stickers zijn voor breekbare spullen? Deze sticker geeft aan dat de spullen in de koffer breekbaar zijn en er daarom goed voor gezorgd moet komen. Deze koffers worden als laatste in het ruim geladen en belanden daarom als eerste op de bagageband. Dat is handig!

koffer-als-eerste-bagageband-tip

Extra tip voor jouw koffer

Daarnaast is er nog een plan B. Je kunt ook als een van de laatste mensen inchecken. Op die manier komt jouw koffer ook als laatste bij het vliegveld aan en gaat hij er als eerste weer uit. Dit brengt natuurlijk wat risico met zich mee, vooral nu het zo druk is op het vliegveld. Maar dit risico zorgt er wel voor dat je tijd bespaart.

Deze twee handige tips zorgen er dus voor dat jij altijd als eerste het vliegveld kunt verlaten en zo snel mogelijk naar jouw hotel of huis kunt gaan. Op zoek naar toffe bestemmingen? Check dan onze laatste artikelen hier!

Lees ook: Reiskoffer inpakken? Dit zijn 8 tips om het makkelijker te maken!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!