Bestemmingen

TUI gaat nachttreinen inzetten naar deze 6 Europese steden

trein nachttrein tui

Breaking news! De bekende reisorganisatie TUI gaat zijn aanbod verrijken door middel van treinreizen naar zes Europese steden. Hiermee willen ze duurzamere stedentrips gaan aanbieden. Dit is een aanvulling op het feit dat ze in 2019 al aankondigden geen vliegreizen meer naar Parijs aan te bieden omdat de afstanden te kort zijn. Eind deze maand kunnen TUI klanten naar zes prachtige Europese steden afreizen per nachttrein.

Met de TUI-nachttrein naar zes Europese steden

TUI gaat nachttreinen inzetten naar Kopenhagen, Praag, Wenen, Venetië, Milaan en Florence. Het gaat om nachttreinen inclusief slaapplaatsen. Je stapt in Nederland op tussen 16.30 en 20.00 en de volgende ochtend ben je al op de plaats van bestemming. Je kunt instappen op zowel Utrecht Centraal als Amsterdam Centraal.

Het gaat om trips van vijf dagen en vier nachten, waarvan de eerste en de laatste nacht in de trein zal worden doorgebracht. Perfect voor een korte stedentrip dus! Een prachtig initiatief van TUI als je het ons vraagt. Het zijn sowieso zes steden die stuk voor stuk op jouw bucketlist horen te staan, dus dat komt goed uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BN DeStem (@bn_destem)

Minder vluchten, meer treinen

TUI boekt de plaatsen in bij GreenCityTrip, een aanbieder van budgetvakanties voor stedentrips per trein. De maatschappij blijft ook nog steeds vliegen op de bestemmingen Kopenhagen, Praag, Wenen, Venetië, Milaan en Florence. Volgens TUI is het dan een ook ‘gelijkwaardige vervanging’ op het vliegtuig of de auto.

Ook KLM maakte onlangs bekend om meer reizigers per trein te laten reizen tussen Amsterdam en Brussel. KLM biedt al langer de Thalys aan naar Brussel/Amsterdam om van daar over te stappen op het vliegtuig. Allemaal ontwikkelingen die wij zeker supporten. Op zoek naar toffe treinreizen in Europa? Dit zijn de 7 mooiste treinreizen binnen Europa!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!