Reisnieuws

Dit jaar komt de TUI Ski Express: met de nachttrein op wintersportvakantie

tui-ski-express-nachttrein-wintersport

De zomer nadert z’n einde en dan is het alweer de hoogste tijd om naar het winterseizoen uit te kijken. Winter heeft veel mooie voordelen, denk aan die heerlijke wintersportvakanties. Meestal pakken wij de auto of het vliegtuig naar de plek waar we skien of boarden. TUI komt nu met de GreenCityTrip TUI Ski Express. Vanaf december kun jij de nachttrein pakken naar verschillende Oostenrijkse wintersportbestemmingen.

TUI Ski Express

TUI zet zich steeds meer in op het gebied van treinreizen. Ze lanceerde eerder dit jaar al nachttreinen naar deze zes bestemmingen in Europa. Vanaf 23 december breiden ze dit assortiment uit naar verschillende nachttreinen naar Oostenrijkse wintersportplaatsen. Deze trein zal tot en met 31 maart elke vrijdag vertrekken.

TUI kijkt naar de toekomst en alles wat mogelijk is per trein. Uit onderzoek blijkt dat op dit moment slechts 8% van de wintersporters met de trein naar een winterbestemming reist, maar dat maar liefst 87% interesse zou hebben in een directe verbinding. Zowel jonge als oudere doelgroep, stellen als gezinnen en ervaren en nieuwe wintersporters geven aan hier interesse in te hebben. Dit vanwege gemak, duurzaamheid en een stukje gezelligheid.

tui-ski-express
Comfort in de Ski Express

De nachttrein is de perfecte manier om op een ontspannen manier naar jouw wintersportadres af te reizen. De trein wint steeds meer aan populariteit geeft een onderzoek van wintersport.nl aan. Deze nieuwe directe verbinding gaat zeker z’n steentje bijdragen hieraan.

Arjan Kers, general manager TUI Nederland: “Voor een aantal bestemmingen is de trein een mooi alternatief vervoermiddel. Vakantiegangers willen vooral comfortabel en gemakkelijk reizen, het is aan ons om dat bij elkaar te brengen. En het moet niet blijven bij goede intenties en mooie woorden, maar we moeten onze reizigers een concreet aanbod doen. Ik zie de TUI Ski Express als een zeer waardevolle aanvulling op ons aanbod wintersportreizen.”

De trein zal op vrijdagavond vertrekken en op zaterdagochtend wordt je wakker in de Oostenrijkse bergen. Je kunt meteen skiën want TUI regelt ook de skipas voor je. De TUI Ski Express is vanaf deze week te boeken via verschillende verkoopkanalen van TUI, zowel online, video de TUI reiswinkels als de ANVR-reisbureau’s. Check TUI voor meer info! Meer treinreizen door de prachtige bergen? Bekijk de Glacier Express door Switzerland!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!