Dieren

In de Tundra Lounge kun je overnachten tussen de ijsberen

tundra-loungen-ijsberen-canada
Foto: Sundowner

Droom jij weg bij het denken aan het spotten van wilde ijsberen? Dan hebben wij de ultieme excursie voor je gevonden.  Bij de Churchill Tundra Lounge, in Canada, kun je deze dieren namelijk op een hele bijzondere manier leren kennen. In Churchill trekken mega aantallen ijsberen vanaf oktober door het gebied. In jouw verblijf in de Tundra Buggy Lodge kun je dan ook slapen tussen deze ijsberen en ze van heel dichtbij meemaken. Bucketlist materiaal!

IJsberen spotten in Canada

Churchill is een klein stadje in het noorden van de Canadese provincie Manitoba, gelegen aan de Hudsonbaai. Het stadje telt slechts 900 inwoners. Naast inwoners zijn ijsberen hier in grote getale aanwezig. Vanwege de avontuurlijke attracties is het een zeer populaire bestemming voor natuurliefhebbers. Het is dan ook een van de weinige plekken waar je ijsberen op zo’n bijzondere manier kunt spotten.

Deze prachtige wilde ijsberen lopen langs en zijn zeer nieuwsgierig. Je kunt met speciale buggies excursies maken om de dieren te spotten. Niet voor niets noemen ze Churchill de hoofdstad van de ijsberen. Je zult ze hier dan ook gegarandeerd tegenkomen. Het is een soort winterse safari en dat is net zo tof als het klinkt.

Slapen tussen ijsberen

Voor de ultieme ervaring kun je de Tundra Lodge boeken. Deze Lodge is een zogenaamd mobiel hotel. Deze lodge op wielen staat midden op de toendra, waar de ijsberen regelmatig te zien zijn. Ook zijn hier gidsen en biologen aanwezig die je alles kunnen vertellen over deze magische dieren.

Het is een buggy met plek voor 35 man. Ze boeken de buggy echter maar voor 17 personen zodat je alle ruimte hebt en gegarandeerd een plekje aan het raam hebt om alles goed te zien. Benieuwd naar alle opties en prijzen? Check dan de website van Sundowner.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!