Experiences

Dineren in dit onderwaterrestaurant staat hoog op onze bucketlist

under onderwaterrestaurant

Zin in een dinertje op een bijzondere plek? Zet dan zeker Under, het unieke onderwaterrestaurant van Zuid-Noorwegen, op jouw to-do-list. Under is een architectonische parel, midden in de ruige natuur. Daarnaast heeft het de allerbeste vis ter wereld op de kaart staan. Enthousiast geworden? Neem dan even een kijkje in een van de meest bijzondere restaurants ter wereld.

Under: Uniek onderwaterrestaurant

Het is überhaupt een goed plan om Noorwegen op de bucketlist te zetten. Je kunt bijvoorbeeld met de auto of camper vanuit Nederland, via Denemarken, naar Noorwegen reizen. Als je de ferry van Hirtshals naar Kristiansand pakt rij je daarna in een uur naar Lindsnes, de plek waar dit onderwaterrestaurant zich bevind. De tocht hiernaartoe is het al waard.

Under biedt plek aan 100 gasten. In het weekend zit het hier stampvol, doordeweeks kun je meestal wel een plekje vinden. Van de buitenkant is Under al een imposant bouwwerk. De bijzondere architectuur trekt direct de aandacht en oogt wat mysterieus. Dit restaurant moet de culinaire verrassingen van Noorwegen op de kaart zetten.

Het gebouw bestaat uit dikke betonnen muren tegen de steile Noorse kustlijn. De enorme glazen wanden geven je een uniek uitzicht op de zeebodem. In welk seizoen je ook komt, het is altijd weer een bijzonder moment om de zee op deze manier te ervaren. Alleen al voor het uitzicht wil je hier een keertje eten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Under (@underlindesnes)

De menukaart van Under

Maar ook de kaart is om van te smullen. Als je gek bent op vis dan zal het water jou al snel in de mond lopen. In het restaurant tref je kabeljauwen, lipvissen, zee-egels, enorme krabben, kreeften, kleine haaien en andere vissoorten tegen die in de Noorse zee zwemmen.

Alle producten zijn vers en lokaal en het menu is bedacht door Head Chef Nicolai Ellitsgaard. Under heeft ook een menu van 18 kleine gangen, waar je ongeveer 220 euro voor betaalt. Met een bijpassend wijnarrangement zit je op de 380 euro. Een pittig prijsje maar wel een hele unieke ervaring voor visliefhebbers.

Op de website van Under Lindsesnes kun je nog meer informatie vinden.

under onderwaterrestaurant noorwegen

under onderwaterrestaurant noorwegen 1

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!