Reisnieuws

13 vakantiedagen opnemen, 23 dagen achter elkaar vrij: zo doe je dat in 2023

vakantiedagen-slim-opnemen-verlof

We zijn keihard aan het fantaseren over de reizen die we willen maken in 2023. Als jij vakantiedagen moet opnemen, en toch een lange reis wilt maken, wil je jouw verlofdagen het liefst zo strategisch inzetten. In 2023 is het mogelijk om maar liefst 23 dagen achter elkaar vrij te zijn met slechts 13 verlofdagen. Wij leggen uit hoe je dit jaar strategisch enorm lang van jouw vakantie kunt genieten.

Volop vakantie in 2023

De meeste werknemers beschikken over gemiddeld 25 vakantiedagen. Wettelijk gezien heb je recht op minimaal twintig vakantiedagen, toch geven veel werknemers er wat extra dagen bij. Daarnaast zijn er vaste feestdagen waarop bedrijven hun werknemers vaak vrij geven, denk aan kerst en pasen. Als jij jouw vakantiedagen goed inzet dit jaar is het dubbel feest.

De reiswebsite TravelHunter kwam namelijk met een hele handige conclusie. Als jij jouw 24 vakantiedagen slim inzet heb je maar liefst 49 dagen vrij. Dat willen we toch allemaal? Wij hebben op een rijtje gezet hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Lees hieronder verder en licht alvast jouw baas in.

vakantiedagen-opnemen-vrij

 

Hoe pak jij die vrije dagen?

De feestdagen zijn een stuk gunstelijker in 2023. Kerst vieren we weer op doordeweekse dagen, maandag en dinsdag. Nieuwjaarsdag valt daarnaast op een maandag. Als je de dagen na kerst vrij neemt heb je in totaal tien dagen achter elkaar vrij. Je kunt er meteen twee weken van maken door de eerste week van januari ook nog vier dagen op te nemen. Dit is lang genoeg voor een mooie trip buiten Europa bijvoorbeeld. Heerlijk om de winter te ontsnappen.

Daarnaast liggen Hemelvaart en Pinksteren heel dicht bij elkaar. Dit is ook de reden dat dit de gunstigste periode is om vakantiedagen op te nemen. Neem je de week voor en na Hemelvaart en na Pinksteren vrij? Dan ben je met slechts 13 vakantiedagen 23 dagen achter elkaar vrij. Als je deze nu opneemt ben je vast en zeker de eerste op werk. Waar ga jij heen dit jaar?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!