Bestemmingen

Nieuwe veerboot van Groningen naar Noorwegen: dit moet je weten

holland norway lines veerboot noorwegen

Voor liefhebbers van Noorwegen (wie niet?) is er een mooie tijd aangebroken. Je kunt nu namelijk vanuit Eemshaven in Groningen met de veerdienst naar Zuid-Noorwegen. Om precies te zijn: de stad Kristiansand. Dit scheelt een lange autorit en is daarnaast een prachtige ervaring. Hieronder hebben we alle informatie over deze veerdienst op een rijtje gezet.

Veerdienst naar Noorwegen

Noorwegen is niet voor niets een mega populair land aan het worden. Het heeft schitterende fjorden, bergen, watervallen, dieren, leuke steden en fantastische wandelroutes. Kortom een paradijs voor liefhebbers van natuur. En vanaf nu kun je er heel erg gemakkelijk per veerboot komen.

Deze nieuwe veerdienst is zowel voor passagiers, auto’s, campers en vrachtwagens beschikbaar. De eerste afvaart met de Holland Norway Lines is inmiddels al geweest. De veerboot gaat schuil onder de prachtige naam MS Romantika, een zeer moderne veerboot. Deze boottocht scheelt flink wat uurtjes in de auto.

Hoe lang duurt de reis?

Drie keer per week zal deze veerboot vertrekken vanuit Eemshaven. De boot vertrekt om 15:00 en om 09:00 de volgende dag kom je aan in het gezellige Kristiansand. De terugtocht zal daarna plaats vinden. Je hoeft je op de boot niet te vervelen. Er zijn namelijk vele restaurants, cafe’s, winkels en entertainment aan boord.

Een retourtje, inclusief de overnachting op de boot, boek je voor 300 euro per persoon. Je kunt hiermee met 2 personen in een hut slapen. Neem je de auto mee? Dan betaal je 350 euro per persoon voor een retourtje. Je kunt de tickets boeken op de site van Holland Norway Lines. Op zoek naar een bijzonder restaurant tijdens jouw verblijf in Noorwegen? Check dan dit onderwaterrestaurant!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!