Reistips

Veilig op vakantie?: Met deze 6 tips laat je het huis gerust achter

huis-veilig-achterlaten-op-vakantie-

Ben je zo’n lucky bastard die binnenkort op vakantie gaat? Heerlijk zeg! Even lekker ontspannen, verstand op 0 en nergens zorgen over maken. Heb je al een checklist doorlopen om je huis veilig achter te laten? Je wilt natuurlijk niet hebben dat je thuis komt en er allemaal verrassingen op je staan te wachten. Wij van Reisleven hebben een afvinklijstje voor jou gemaakt waarbij je pas echt zorgeloos de deur achter je dicht kan trekken. 

Veilig je huis achterlaten met deze checklist

Het laatste waar je zin in hebt is gestrest op reis gaan. Print dit lijstje ruim van tevoren uit en loop de checklist langs voor vertrek. Zo ga je met een gerust hart je koffer inpakken. Zeker weten dat je echt niets vergeet? Markeer dan de punten die je al hebt doorlopen. Misschien heb je zelf ook nog wel wat aandachtspunten waar wij niet aan hebben gedacht. Deze kan je er natuurlijk altijd bij zetten.

Het aantal woninginbraken is met 20 procent gestegen in eerste helft 2022. Er wordt nu ongeveer vierhonderd keer per week ingebroken in Nederland. Volgens de verzekeraar Interpolis is het  aantal inbraken omhoog gegaan. doordat er nu minder corona maatregelen zijn en we dus vaker de hort opgaan. Hierbij 6 tips om zorgeloos op vakantie te gaan. Alles afgevinkt? Dan hoef je alleen nog maar na te denken welk drankje je gaat drinken en wanneer je, je moet insmeren. Geniet van je vakantie!

1.Brievenbus leegmaken

Zorg ervoor dat je brievenbus regelmatig leeg wordt gemaakt. Zelfs als er voldoende ruimte is. Als er veel folders en post uitsteekt, zien inbrekers namelijk meteen dat je een paar dagen geen post hebt opgeraakt en dat kan weleens betekenen dat je op op vakantie bent.  De buren willen vast wel zo lief zijn om de post voor je op te ruimen.

2. Geen berichten op social media

Ook inbrekers hebben social media. Het is natuurlijk heel verleidelijk om je mooiste vakantie kiekje op het strand meteen op Facebook te plaatsen, maar daar kun je beter even mee wachten. Ook wel leuk natuurlijk om achteraf weer te genieten van de mooiste exemplaren en daaruit een selectie te maken.

socialmedia-vakantie-foto

3. Stekkers loshalen

Haal alle stekkers uit het stopcontact. Vooral stekkers die heel heet kunnen worden zoals opladers zijn brandgevoelig. Oplaadbare apparaten zorgen volgens de Nederlandse Brandwondenstichting voor ‘heviger en gevaarlijker branden dan vroeger. RTL nieuws laat zien hoe snel zoiets kan gaan. Om energie te besparen kun je ook de stekkers van de diepvries en koelkast eruit halen. Kun je meteen de jaarlijkse ontdooisessie doen en je vriezer een goede schoonmaakbeurt geven.

4. Ring doorbell installeren

Om helemaal safe op vakantie te gaan is een ringbell een perfecte aanwinst. Hiermee kun je via de app overal ter wereld zien wat er in en rondom jouw huis gebeurt. Hoe geinig is het dat je aan het einde van de wereld ziet dat jouw buurvrouw haar ramen aan het lappen is aan de overkant.

We nemen hem natuurlijk niet alleen voor de geinigheid, maar hij heeft ook een veilige functie. De ring video doorbell geeft via een pushmelding op je telefoon aan wanneer er beweging wordt waargenomen bij de voordeur. Zo kan je meteen actie ondernemen vanaf een afstandje. Bel bijvoorbeeld de buurvrouw als je iets vreemds ziet. Je scoort Ring Doorbell hier.

ringbell-huis-veilig

5. Waardevolle spullen uit het zicht

Natuurlijk zet je het liefst je allermooiste en duurste vaas bij het raam omdat dit de vensterbank zo opfleurt. Toch is dit niet altijd een slim als je op vakantie gaat. Zorg dat waardevolle spullen uit het zicht staan en borg ze op een kastje. Zo nodig je de inbrekers niet uit om een bezoekje aan je huis te brengen.

6. ‘Ik waak hier” bord op de deur

Altijd al een pip of Rocky willen hebben? Dit is je kans om een hond op papier te nemen. Inbrekers hebben geen idee of jij daadwerkelijk een hond hebt. Waarschijnlijk vinden ze het niet een heel prettig idee als er een bijtende en blaffende hond aan hun been hangt. Dan nemen ze toch liever het zekere voor het onzekere. Bij naambordje 2 go kun je een mooi exemplaar uitkiezen.

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!