Bestemmingen

Soloreizen als vrouw: de 5 veiligste bestemmingen op een rij

soloreizen-veilig-vrouwen

Soloreizen is een fantastische manier van reizen. Je hoeft met niemand rekening te houden, je trekt je eigen plan en zo kan je jezelf behoorlijk goed leren kennen. Als vrouw zijnde kan het nog wel eens lastig zijn die overweging te maken: je wilt alleen reizen, maar je wilt je ook veilig voelen. We zochten uit welke vijf landen je het best kan bezoeken als vrouwelijke soloreiziger.

Veilige reisbestemmingen

Gelukkig zijn er veel prachtige plekken op deze wereld waar je als vrouw alleen heel goed naartoe kan. Voor deze lijst hebben we een selectie gemaakt van betaalbare bestemmingen in Europa, en een aantal verre landen voor dat ultieme avonturiersgevoel.

Om veilig te reizen is het in eerste instantie goed om altijd iemand op de hoogte te houden van waar je je precies bevindt, welke hike je gaat doen, of wanneer je doorreist. Wees altijd goed voorbereid en overnacht op vrouwvriendelijke locaties.

vrouw-uitzicht-bergen

1. Canada

We trappen af met een land dat hoog op ieders (soloreis-)lijstje zou moeten staan: Canada. Een gigantisch land met bijzondere steden in het oosten, en de ruige Rockies in het westen. Canadezen staan bekend als zeer vriendelijke en behulpzame mensen en als vrouw alleen hoef je je hier geen zorgen te maken om je veiligheid.

Vooral de Canadese steden doen het goed: in Montreal bijvoorbeeld zijn de straten goed verlicht en de misdaadcijfers laag. Kamperen kan in Canada ook prima: campings zijn in goede staat en parkmedewerkers zijn aanwezig voor al je vragen. Soloreizen in Canada? Yes please.

canada-kayak-vrouw-soloreizen

2. IJsland

Iets dichter bij huis vinden we onze volgende veilige reisbestemming: IJsland. Qua veiligheid is IJsland goed te vergelijken met Nederland. Bovendien is er weinig tot geen criminaliteit vanwege het gebrek aan grote steden.

Hoofdstad Reykjavik is een uitstekende locatie om je eerste soloreis te beginnen. Een prachtige, rustige stad, met aardige en behulpzame mensen. Vanuit Reykjavik kan je het eiland gemakkelijk met een huurauto verkennen. (Vrouwvriendelijke) accommodaties zijn er genoeg!

ijsland-roadtrip

3. Nieuw-Zeeland

Voor onze volgende bestemming reizen we letterlijk naar de andere kant van de wereld. Het prachtige, bijzondere, afgelegen en ‘oh jee, wat duur’-e Nieuw-Zeeland is de ultieme bestemming voor de soloreiziger. Je moet even diep in de buidel tasten, maar dan heb je wel de reis van je leven.

Dit land in Oceanië is een van de veiligste ter wereld. Politiek stabiel, lage criminaliteitscijfers en zeer vriendelijk mensen. Er wordt Engels gesproken en ook dat kan een opluchting zijn. Het enige gevaar voor ons is dat ze in Nieuw-Zeeland aan de verkeerde kant van de weg rijden…

nieuw-zeeland-meer-bergen

4. Monaco

Wil je graag soloreizen maar ook een zonnetje zien? Monaco is the place to be. Er is zo goed als geen criminaliteit, en de medische- en veiligheidsvoorzieningen zijn zeer goed.

Op zoek naar inspiratie voor je allereerste soloreis? Dan is Monaco echt een goede start. Lekker weer, veel gezellige en mooie mensen, aan resturants, café’s en accommodaties geen gebrek. Vanuit hier kan je ook nog de trein nemen naar Zuid-Franse steden, zoals Nice.

monaco-stad-haven-uitzicht

5. Singapore

Op naar Azië, waar Singapore steevast naar voren komt als veiligste land voor de vrouwelijke soloreizigers onder ons. Het kleine (dure!) landje dat maar bestaat uit één grote stad met veel groen scoort goed op veiligheid en vrouwvriendelijkheid.

Azië is uiteraard erg populair onder backpackers; wil je graag verder rondreizen door dit continent, dan is Singapore een uitstekend startpunt. Bovendien gaan er directe vluchten vanaf Amsterdam, met bijvoorbeeld KLM of Singapore Airlines.

backpack-vrouw-soloreizen

We hebben hier vijf mooie locaties uitgelicht, maar er zijn nog veel meer plekken waar je zonder kopzorgen kunt soloreizen: de Alpenlanden, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Chili, Japan, Zuid-Korea… zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zolang je maar je verstand gebruikt, natuurlijk!

Ben je benieuwd naar ervaringen van soloreizigers? Lees hier het verhaal van Wilar Rijs, die Vietnam op de motor verkent, of klik hier voor het bikepack-reisverhaal van Eva die solo door Engeland fietste.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!