Reisnieuws

Deze Italiaanse bestemming heeft flaneren in bikini verboden

verbod-bikini-italiaanse-badplaats-sorrento

In de Italiaanse stad Sorrento, aan de Golf van Napels, mag je voortaan niet meer rondflaneren in een ontbloot boven lijf. Toch in bikini over straat? Dan riskeer je volgens het laatste nieuws een boete van maar liefst 500 euro. Inwoners hebben daar namelijk geklaagd over de ‘krappe badkleding’ van met de lokale bevolking.

Niet flaneren in bikini

De burgemeester van Sorrento, Massimo Coppola, heeft deze nieuwe dresscode in het leven geroepen. Volgens hem vertoond de lokale bevolking namelijk zeer onfatstoenlijk gedrag. De burgemeester zegt zelf dat hij getuige was van ‘gedrag dat door de meerderheid van de mensen wordt gezien als in strijd met het fatsoen en met het fatsoen dat kenmerkend is voor een beschaafde vorm van samenleven’.

“Het voortduren van deze situatie, evenals het veroorzaken van ongemak en onbehagen bij de bewoners en bij bezoekers, zou kunnen leiden tot een negatief oordeel over de kwaliteit van leven in onze stad”, deelt Coppola. “En dit zou dan een negatieve weerslag kunnen hebben op het imago van deze plek en het toerisme.”

Serieuze maatregelen

De gemeente neemt het verbod heel serieus. De hele zomer lopen er politieagenten door de straten om de regels te handhaven. Ze hebben boeteboekjes bij zich om die 500 euro boete’s uit te schrijven. Dit is niet de eerste nieuwe bijzondere maatregel van dit jaar. In een aantal grote badplaatsen in Spanje krijg je 750 euro boete als je in de zee plast.

Sorrento is niet de eerste badplaats waar deze regel in gaat. In 2011 voerde Barcelona dit in en in Lipari ging dit in 2013 in. Dit was vooral omdat inwoners klaagden over ordinaire toeristen in krappe badkleding. Wat vind jij, moet dit kunnen of niet?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!