Experiences

5 redenen om de vernieuwde Heineken Experience te bezoeken

heineken-experience-dakterras

De Heineken Experience is een ware trekpleister voor toeristen. Maar juist voor Nederlanders is dit een geweldige ervaring in onze hoofdstad. Je leert over de geschiedenis, het heden, hebt een geweldig uitzicht over de stad en dat allemaal onder het genot van een goudgele Heineken. Wij hebben de 5 grootste redenen om de Heineken Experience te bezoeken voor je op een rijtje gezet.

De vernieuwde Heineken Experience

Wist je dat de Heineken Experience onlangs is vernieuwd? Vanwege deze feestelijke reden werd Reisleven uitgenodigd om zelf een kijkje te nemen. Het doel van de renovatie was om de originele elementen van het monumentale pand beter zichtbaar te maken, om zo de rijke historie van de brouwerij nog beter te kunnen delen.

Bij het betreden van de imposante entreehal valt ons direct op hoe nieuw en mooi alles eruit ziet. Daarnaast stonden er opvallend genoeg geen rijen (een van de andere doelen van deze renovaties, goed gelukt!). Dat begint natuurlijk al top. Maar wat maakt de Heineken Experience nou zo tof om te bezoeken?

heineken-experience

1. De rijke geschiedenis

Heineken is een merk waar we als Nederlanders enorm trots op mogen zijn. De Heineken Experience is de plek waar zowel het heden als de geschiedenis van het merk samenkomt. De Heineken Experience is gevestigd in de originele brouwerij uit 1867. Het is dan ook een monumentaal pand met een rijke geschiedenis. Het pand zelf is al een bezoekje waard en je kunt hier heerlijk doorheen dwalen. Daarnaast zijn met de renovatie een aantal nieuwe ruimtes geopend (hierover later meer).

2. Geschiedenis & heden komt hier samen

De renovatie heeft geleid tot vier compleet vernieuwde ruimtes; de ruime entreehal, de Heineken® Flagship Store met bijbehorende ruimte gewijd aan gepersonaliseerde producten, de Rooftop Bar en het dakterras. Alleen al dit dakterras is een bezoekje waard. Wat een view!

3. Het prachtige dakterras

Het dakterras van de Heineken Experience is een van de tofste plekken van onze hoofdstad. Op dit ruime dakterras, nu geopend voor alle gasten, heb je een schitterend uitzicht over Amsterdam. Haal een biertje aan de bar en geniet hier van de ondergaande zon. Gegarandeerd mooie plaatjes kun je hier schieten (of mental pictures natuurlijk)! Boek voor deze ervaring wel de tour + dakterras tickets.
heineken-experience-bezoeke

4. Leren over het proces van bierbrouwen

Zoals we eerder al beschreven is deze Experience gevestigd in de originele bierbrouwerij. Boek een tour en je leert alles over het proces van het brouwen. Dompel je helemaal onder in het proces, leer over de nieuwste innovaties en proef uiteraard zelf het bier. Ook leer je wat de beste manier is om je Heineken biertje te proeven, voor optimaal genot.

5. De VIP tours

Je kunt ook een zogeheten VIP tour boeken. Je krijgt dezelfde ervaring als tijdens de reguliere tour, maar je hebt een persoonlijke gids waarmee je nog dieper in de Heineken geschiedenis kunt duiken. Het meest bijzondere aan deze tours is dat jouw VIP-gids je meeneemt naar een van de verborgen barren: Freddy’s (naar Freddy Heineken). Hier proef je helemaal in stijl vijf premium bieren, samen met lekkere en bijpassende hapjes. Alles over de verschillende tours en jouw bezoek vind je hier.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!