Reisnieuws

8 type reizigers die je gegarandeerd tegen komt op reis: welk type ben jij?

type-reizigers-herkenbaar

Reizigers zijn er in allerlei soorten en maten. Van strakke planners tot ‘waar gaan we eigenlijk heen’-types,  van kampeerders tot luxepaarden. We liggen een week te bakken op het strand van Málaga of maken een meerdaagse fietstocht door Engeland. Wij delen acht verschillende type reizigers met je die je vast wel kent- welke ben jij?

Bonnefooiers vs. Planners

Waar de één het heerlijk vindt om op de bonnefooi te gaan reizen en vanzelf ziet waar hij terechtkomt, zit de ander het liefst een maand van te voren al een dag-tot-dagplanning te maken. Voordeel van een strakke planning is natuurlijk dat je zeker weet dat je geen bezienswaardigheden misloopt op je plek van bestemming!

Aan de andere kant heeft het avontuurlijke reizen ook zeker z’n voordelen. Op je eigen tempo reizen, zoveel tijd nemen als je wilt op een bepaalde locatie, doorreizen wanneer je dat wilt. Het brengt een bepaalde soort spanning met zich mee, die sommigen essentieel vinden op reis. Welk van de twee ben jij? Of zit je ergens in het midden?

planner-type-reiziger
Ben jij een planner op reis?

Fotografen vs. Anti-Socials

Voor sommige reizigers is de hele bedoeling van een trip om prachtige plaatjes te schieten om die vervolgens met de wereld te delen. Anderen laten zelfs hun telefoon thuis om even helemaal weg te zijn van internet, social media en technologie. Geen slecht idee, vinden wij.

Een telefoon trekt nou eenmaal de hele dag je aandacht. Mailtjes, Whatsappjes, notificaties… Het is flink verslavend om toch even snel te kijken, te scrollen, te socializen. Zit jij op reis aan je mobiel gekluisterd of blijf je er liever even helemaal van weg?

reiziger-foto-telefoon
Oneindig veel foto’s voor de gram of liever geen telefoon mee?

Avonturiers vs. All-Inclusive-types

Nog zo’n leuke. Waar overnacht jij als je op vakantie bent? Heb jij een backpack op je rug en trek je door Thailand, waar je in een hangmat in de jungle slaapt? Of krijg je de kriebels van de gedachte alleen al en overnacht jij alleen in hotels waar drank bij de prijs zit inbegrepen?

De vraag is natuurlijk waar je tijdens je reis naar op zoek bent. Misschien heb je een enorm druk en hectisch leven en wil je gewoon een week met een drankje in je hand chillen in een giga waterpark. Of misschien zoek je juist avontuur, spanning, het onbekende. Waar slaap jij op reis?

hangmat-avontuurlijke-reiziger-jungle
Zie jij jezelf hier wel overnachten?

Big Spender vs. Low Budgetier

Waar de ene reiziger z’n bankrekening leegtrekt voor een reis, gaat de ander liever zo goedkoop mogelijk weg. Dit hangt overduidelijk samen met een van bovenstaande types: met je tent op de camping staan kost je waarschijnlijk iets minder dan een week feesten in een luxe villa op Ibiza.

Wat voor type reiziger je ook bent, van vakantie houden we allemaal. Dat we zo verschillend zijn maakt het juist leuk. En dan heb je nog types zoals Boris Kester, die als een van slechts circa 200 mensen alle 193 landen van de wereld bezocht. Dat is dan weer een stapje verder: ons vind je van de zomer weer lekker op Ibiza!

briefgeld-landkaart
Met geld smijten of de hand op de knip?

Wil je dit jaar eigenlijk gewoon lekker in Nederland blijven? Check dan eens deze supermooie hotels met rooftopbars in ons eigen kikkerlandje.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!