Reistips

Vakantie naar Frankrijk: deze kleine sticker bespaart je mega veel geld

vignet-sticker-frankrijk-boete
De gele Crit’Air sticker

Ga jij deze zomer rijden naar Frankrijk? Dan ben je zeker niet de enige! Het is en blijft een van de favoriete bestemmingen van Nederlanders. Dichtbij, veelzijdig en je kunt er heerlijk met de auto naartoe rijden. Als dit ook jouw plan is hebben we een belangrijke reistip voor je: het milieu stickertje. Dit kleine gele stickertje kost je een paar euro, maar scheelt je veel gedoe tijdens jouw trip.

Gele sticker: essentieel voor Frankrijk vakantie

Dit stickertje, ook wel een Crit’Air genoemd, scheelt jou namelijk flinke boetes. Deze sticker is nodig in de lage-emissiezone binnen de snelweg ring (de A86) van Parijs. andere steden hebben een permanente emissiezone. Het gaat hierbij om: Lyon, Aix-Marseille, Toulouse, Nice, Montpellier, Staatsburg, Grenoble, Rouen, Reims en Saint-Étienne.

Heb je deze sticker/vignet niet op jouw voorruit geplaatst? Dan kun je in Frankrijk een fikse boete krijgen. Voor auto’s en motoren gaat het om een boete van 68 euro. Bij vrachtwagens en bussen gaat om maar liefst 135 euro. Dat geld kun je beter besteden aan lekkere croissants of macarons. Als de sticker niet op de juiste manier is geplakt of zichtbaar is dan mag de politie ook een boete uitschrijven. Je kunt dit dus voor zijn door voor een klein bedrag de sticker aan te schaffen!

Welk vignet is nodig?

Via de website van de Franse overheid kun jij zelf een Crit’Air-vignet scoren. Voor de juiste sticker voor jouw auto betaal je zo’n 4,61 euro inclusief verzendkosten. Dat scheelt toch flink met die boetes die anders op je te wachten staan. Is jouw vignet te laat binnen? No worries! Je kunt de factuur van jouw vignet uitprinten en aan de politie laten zien.

TIP: Vind je de aanvraagprocedure voor de milieusticker te ingewikkeld? Dat snappen we! Of heb je geen creditcard en wil je gemakkelijk met iDEAL betalen? Voor een kleine meerprijs vraagt VignetNodig.nl de Franse milieusticker voor je aan en neemt al het werk uit handen!

Check VignetNodig.nl

Verschillende vignetten

Er zijn maar liefst zes verschillende vignetten, die passen bij de emissieklassen van verschillende auto’s.  Een Euro 6-benzineauto krijgt bijvoorbeeld een paarse sticker. Auto’s van vóór januari 1997 en motorfietsen en scooters van vóór juni 2000 komen niet in aanmerking en mogen helemaal niet in de emissiezones komen. De lichtgroene sticker is voor auto’s zonder uitstoot.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!