Visum voor Rusland:

Om Rusland te bezoeken heb je een visum nodig. Dit toeristen visum is maximaal 30 dagen geldig. Als je Rusland langer wilt bezoeken zul je een ander visum moeten regelen. Ik raad aan om de aanvraag zeker een maand voor vertrek in orde te maken.

Om een visum voor Rusland te krijgen moet je paspoort bij aankomst nog langer dan 6 maanden geldig zijn. Daarnaast moet je een verzekeringsverklaring kunnen overleggen. De zorgverzekeraar kan deze gratis digitaal of per post naar jou mailen. Zorg ervoor dat je een ruime periode (1 maand) aangeeft bij de aanvraag van deze verklaring bij je zorgverzekeraar. Ook heb je een letter of invitation (LOI) nodig. In sommige gevallen kun je je accommodatie vragen om een LOI. Echter blijkt in de praktijk dat veel accommodaties dit niet aanleveren, of er geld voor vragen. Een LOI is ook via Nederlandse aanbieders te regelen voor maximaal €25 euro. Mocht je de aanvraag uitbesteden dan is het goedkoper om een LOI en aanvraag in een te kiezen. Wanneer je deze apart van elkaar besteld ben je duurder uit. Verder moet je nog wat formuleren online invullen en in het bezit zijn van een pasfoto. De totale kosten voor een visum voor Rusland zullen behoorlijk op de kosten van een budget citytrip naar Moskou drukken.

Zelf een visum voor Rusland regelen: 

Wanneer je zelfstandig een visum voor Rusland wilt regelen moet je rekenen op twee maal een reisje naar Den Haag. De kosten voor de aanvraag zijn in 2019 €65,-. Dit is een toeristenvisum waarbij je eenmalig het land in kan, een single entry. 

Visum voor Rusland aanvraag uitbesteden:

Je kunt er ook voor kiezen om je visum aanvraag uit te besteden. Dit scheelt je twee keer op en neer naar Den Haag en tijd. De kosten hiervan zullen ongeveer op €150 euro uitkomen, inclusief aangetekende verzending van je Paspoort. Er zijn veel aanbieder online te vinden. Kies voor een betrouwbaar adres. Wij hebben het via opreis.nl gedaan.

Overzicht aanvraag visum voor Rusland:

  • Paspoort welke langer dan 6 maanden geldig is bij vertrek.
  • Letter of invitation (LOI) 
  • Verklaring van zorgverzekering (Rusland verklaring)
  • Pasfoto
  • Ingevulde aanvraagformulier
Categorieën: Rusland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *