Travel prep

Dankzij deze app kun jij jouw vliegangst gemakkelijk overwinnen

vliegangst-overwinnen-app
Foto: Scene uit Wolf of Wallstreet

Ben je enorm gek op reizen, maar laat je lange vluchten liever links liggen vanwege je vliegangst? Begrijpelijk, vooral als je tien uur lang moet doorbrengen in een metalen buis hoog in de lucht. De grootste boosdoener is vaak turbulentie; een schuddend vliegtuig werkt nou niet bepaald bevorderlijk. Maar geen zorgen: deze app zou jou wel eens kunnen helpen je angsten te overwinnen. Het proberen waard?

Een app die je van je vliegangst af helpt?

Je bent zeker niet de enige die voor het boarden de kriebels in zijn maag krijgt. Een derde van de volwassenen die wel eens vliegt heeft in een bepaalde mate last heeft van vliegangst. Dat gevoel in je maag is tot daar aan toe, maar als je angst je gaat tegenhouden om te vliegen is dit misschien wel jouw oplossing.

Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een app voor. Dit keer gaat jouw telefoon je helpen om je vliegangst te overwinnen. En het is nog gratis ook! De app heet ‘Flying Calmly‘ en het komt erop neer dat de app je voorspellingen van turbulentie laat zien. Als je je hierop kan voorbereiden vlieg je misschien iets rustiger.

persoon-paspoort-koffer
Straks als een blij ei, zonder angst naar je gate

Hoe werkt Flying Calmly dan?

Makkelijk zat. Je download de app in de App Store of Play Store en vult je vluchtinformatie in. Vervolgens krijg je een grafiek te zien waarin de verwachte turbulentie wordt getoond – dit kan al 24 uur van te voren. Je krijgt zelfs een notificatie als er informatie verandert. Handig!

De app volgt beschikbare weersinformatie om jouw van de verwachte turbulentiemomenten op de hoogte te houden. Volgens Flying Calmly is de app niet altijd 100% accuraat en moeten aanwijzingen van het cabinepersoneel altijd opgevolgd worden. Logisch, maar toch fijn als je een kleine indicatie kunt krijgen: wordt het smooth sailing of… niet?

persoon-raampje-vliegtuig-stoelen
De wereld ziet er prachtig uit van boven

Meer tips tegen vliegangst

Flying Calmly is niet de enige app die je met je angsten kan helpen. Turbcast, Soar en Turbli zijn een paar andere behulpzame apps die je kunt downloaden. Zoals je vast wel weet zijn vliegtuigen echter gebouwd om tegen extreme turbulentie te kunnen en vliegen is nog steeds een van de veiligste manieren van transport.

Verdiep je ook eens in hoe een vliegtuig werkt en op welke manieren je veiligheid gegarandeerd wordt. Tijdens je vlucht kun je natuurlijk altijd even praten met het cabinepersoneel, die altijd hun best doen om je op je gemak te stellen. Kies een stoel voorin het vliegtuig met extra beenruimte, eventueel aan het gangpad als je je snel claustrofobisch voelt, en ontspan. Goede vlucht!

vliegtuig-stoelen-film-scherm
Een filmpje opzetten kan ook helpen tegen de zenuwen

Je lange vlucht turbulentie-vrij doorgekomen? Check dan deze tips om een jetlag te voorkomen!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!