Reisnieuws

Sophia pakt het vliegtuig naar werk om geld te besparen

vliegen-stagaire-geld-besparen

Voor veel mensen is het een droom om op een andere plek te wonen en werken. Voor een gepassioneerde reiziger zoals jij klinkt dit natuurlijk prachtig. Maar hoe ver ga je voor die droom? Ben je bijvoorbeeld bereid om elke dag het vliegtuig te pakken om je droom te kunnen verwezenlijken? Sophia Celentano in ieder geval wel. Zij pakt het vliegtuig naar haar werk. 

Sophia Celentano neemt het vliegtuig naar werk

Een TikToker uit South Carolina, Verenigde Staten, heeft de wenkbrauwen op het internet doen fronzen nadat ze bekendmaakte dat ze kosten bespaard op huur door elke dag het vliegtuig te nemen naar haar werkplek in New Jersey. Sophia Celentano is een student mediastudies aan de University of Virginia, en loopt stage bij Ogilvy Health. Volgens haar LinkedIn-profiel helpt Celentano bij het beheren van de social-mediakanalen van het bedrijf.

Over deze opmerkelijke reis zegt ze het volgende: “Omdat ik maar één dag per week op kantoor hoef te zijn, is het natuurlijk goedkoper voor mij om deze zomer bij mijn ouders in Charleston te blijven en alleen voor vliegtickets te betalen voor één dag per week dan om fulltime in New York te wonen,” aldus Celentano in een TikTok-video van 6 juni.

Hoeveel bespaart ze precies?

We kunnen ons voorstellen dat je deze reis nogal overdreven vindt. Echter, in een LinkedIn post die Sophia onlangs deelde, lichtte ze toe waarom ze het doet. In plaats van meer dan “$3400 per maand uit te geven aan huur (het gemiddelde voor huurovereenkomsten in Manhattan)”, geeft ze nu slechts $100 per week uit aan vluchten voor die ene dag die ze op kantoor moet zijn.

Dat betekent dat Celentano ongeveer $400 per maand uitgeeft aan vliegkosten, wat neerkomt op een besparing van ongeveer $3000,-. Vanuit dat perspectief bekijkt, begrijpen wij haar keuze wel. Maar waarom zou je niet iets dichter bij huis stage lopen? Het beheren van social-mediakanalen is nou niet bepaald levensreddend werk. Het is maar waar je zin in hebt.

@sophiacelentano48 what is going on #fyp #foryou #corporateintern #commuterlife #commutingintern #forbes ♬ OH MA GAWD – m🦇

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!