Travel prep

Vliegtip: dit is waarom je altijd vooraan moet staan bij het boarden

Vroeg boarden

Lang niet iedereen die gaat vliegen, staat lang stil bij het instapproces, het boarden. De één komt graag vroeg, de ander wacht tot het laatste moment, de meesten van ons zitten daar ergens tussenin. Toch raden ervaren reizigers aan om altijd te proberen als eerste in te stappen. Waarom is dat? Wij zochten het voor je uit. 

Ervaren reizigers raden vroeg boarden aan

Veel reizigers is boarden simpelweg als iets noodzakelijks en staan er verder niet teveel bij stil. Als je echter als eerste op een overvolle vlucht stapt, kun je jezelf een hoop ergernis besparen. Je kunt daarna ontspannen achterover leunen en genieten van je reis.

De veelgelezen Britse krant The Sun dook in een topic op de vraag-en-antwoordwebsite Quora. Hierin geeft ervaren reiziger Ashwin Krishnan zijn favoriete reisadviezen. Hij vertelt onder andere over een zeer interessante tip: waarom je altijd als eerste, of één van de eersten moet instappen.

Vroeg boarden

Meer kans op ruimte voor je bagage

Frequente reiziger Ashwin Krishnan verwoordt het als volgt “Als je economy class vliegt en handbagage hebt, peil dan van tevoren hoe druk de vlucht zal zijn. Als je een volle vlucht verwacht, probeer dan zo vroeg mogelijk aan boord te gaan. Dit vergroot je kansen op cabineruimte voor je handbagage. Hoe later je incheckt namelijk, hoe meer kans dat je alsnog je handbagage moet inchecken. Dat leidt tot aanzienlijk tijdverlies.”

Vroeg boarden bagage 1

Nog een belangrijke reden om vroeg te boarden

Krishnan is niet de enige op Quora die vroeg instappen tipt. Een andere ervaren reiziger – meer dan een miljoen mijl gevlogen met verschillende luchtvaartmaatschappijen – voegde een nog interessantere reden toe, om vroeg aan boord te gaan.

Hij stelt dat veel mensen zich het volgende niet realiseren: wanneer een vlucht overvol blijkt, en ze mensen uit het vliegtuig moeten halen, beginnen vliegmaatschappijen vaak met de laatste personen die aan boord van het vliegtuig zijn gegaan.

Vroeg boarden

Problemen eenvoudig voorkomen

Problemen met je bagage of jezelf wil je natuurlijk niet. Gelukkig kun je dit eenvoudig voorkomen door een goede voorbereiding. Zorg dus de volgende keer dat je gaat vliegen, dat je vooraan staat bij het boarden. Zodat jij en jouw spullen zo snel mogelijk veilig aan boord zijn, en je rustig achterover kunt leunen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!