Reistips

Ga voordeliger op wintersport met deze 7 bespaartips

Wintersport bespaartips

Laten we eerlijk zijn, een wintersport vakantie kan behoorlijke kosten met zich mee brengen. Daar komt nog bij dat ook hier de inflatie en prijsstijgingen het er bepaald niet goedkoper op maken. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om op je wintersportkosten te besparen, zonder dat je aan vakantieplezier inlevert. We helpen je op weg met 7 bespaartips voor jouw wintersportvakantie.

Bespaar op je skipas

Een skipas kun je vaak al bij het reserveren van je skivakantie boeken. Dat is een aanrader, want meestal is dat voordeliger dan ter plaatse een skipas aanschaffen. Let ook of er kortingen mogelijk zijn, bijvoorbeeld groeps- of gezinskortingen. Daarnaast kun je overwegen om een skipas te kopen voor minder dagen dan je complete vakantietijd. Een voorbeeld: ga je zeven dag weg, kies dan een skipas voor vijf dagen. Het is meestal wel lekker een dagje even iets anders te doen en misschien is het wel een dagje slecht weer.

Kies een goedkopere bestemming

Zwitserland heeft bepaald geen goedkoop imago als wintersportland, maar ook in sommige gebieden in Oostenrijk en Frankrijk liggen de prijzen hoog. Denk daarom eens aan bijvoorbeeld Tsjechië als alternatief. De skigebieden zijn er uitstekend en de prijzen over het algemeen een stuk lager. Ook in Duitsland, bijvoorbeeld Winterberg kun vaak goedkoper terecht dan in Oostenrijk of Zwitserland. Je kunt ook op wintersportvakantie naar de Ardennen. Ga je in Duitsland of België op wintersport dan bespaar je ook nog eens op reiskosten.

Wintersport bespaartips -

Bespaar op accommodatie

De keuze uit verschillende accommodaties is vaak erg groot. Met andere woorden, je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. De één wil een luxe hotel met zoveel mogelijk sterren, de ander is met een eenvoudige slaapplaats tevreden. Mogelijkheden om te besparen zijn er genoeg, maar je moet wel zelf afwegen wat voor jou je minimale eisen aan comfort zijn.

Bespaar op je wintersportkleding

Goede wintersportkleding is belangrijk, dus bezuinig niet op kwaliteit. Wat je wel kunt doen is aanbiedingen in de gaten houden. Vooral op het einde van het wintersportseizoen zie je vaak voordelige acties. Koop de kleding dan alvast voor het volgende seizoen. Tweedehands kopen kan natuurlijk ook, als de aangeboden kleding maar in goede staat is. Hetzelfde geldt voor wintersport accessoires, zoals ski’s. De Lidl Shop heeft ook veel mooie aanbiedingen op dit moment!

Wintersport bespaartips -

Besparen op eten en drinken

Lekker een hapje en een drankje na het skiën, uitgebreid lunchen en ’s avonds lekker uit eten; de kosten van eten en drinken kunnen tijdens een wintersport vakantie hard oplopen. Het versterkt het vakantiegevoel, maar de kosten zijn vaak een soort kater.  Je kunt op verschillende manieren de uitgaven aan eten en drinken op vakantie beperken. Maak zelf lunchpakketjes bijvoorbeeld, ga niet élke dag naar de après-ski of misschien kun je één of twee keer zelf koken, als dat kan op jouw accommodatie natuurlijk.

Besparen begint al bij het boeken

Het ligt voor de hand, maar boeken buiten het hoogseizoen kan je veel korting opleveren. Helaas is dit voor huishoudens met schoolgaande kinderen niet weggelegd. Wat je ook kunt doen is zo vroeg mogelijk boeken, om vroegboekkorting te scoren. Of boek juist zo laat mogelijk en ga voor de last minute korting.En we noemden het al, vaak is het voordeliger je skipas gelijk te boeken als je de vakantie boekt. Het geldt trouwens ook voor skilessen, die kun je ook vaak goedkoper van tevoren online boeken.

Wintersport bespaartips -

Vergelijk de prijzen van skigebieden

Neem de tijd om verschillende skigebieden te vergelijken. Veel mensen hebben de neiging te kiezen voor grote en bekende skigebieden. Die zijn echter best vaak duurder dan de minder bekende. In kwaliteit doen de kleinere, minder bekende wintersportgebieden vaak niet onder voor de grote namen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!