Reistips

Bah: waarom je de waterkoker in jouw hotelkamer beter niet kunt gebruiken

waterkoker-hotelkamer-niet-gebruiken-1020x612

Er gaat voor ons niets boven een heerlijk nachtje weg en wakker worden in een fijn hotel. Geen huishouden om rekening mee te houden, heerlijke bedden, roomservice en wakker worden in een andere stad. Het ontbreek je aan niets, als het goed is ten minste! Je kunt zelfs op je kamer nog even een kopje koffie of thee zetten met de waterkoker. Maar met die waterkoker schijnt iets aan de hand te zijn. De waterkoker in een hotelkamer is niet zo hygiënisch als je zou denken.

De waterkoker op hotelkamers

We kwamen dit onsmakelijke nieuws tegen via lifestyle website Womanly. Stel je het nu volgende voor: je drinkt een heerlijk kopje English Breakfast, maar de smaak voelt wat zout en apart. Het kan namelijk heel goed dat hotelgasten de waterkoker gebruiken om onderbroeken in te wassen. Bah!

We kwamen erachter dat de waterkoker in een hotelkamer voor nog veel meer dingen worden gebruikt. Zij spraken met hotelexpert Vincent van Dijk. Hij heeft een jaar in hotelkamers overnacht en verbaast zich nergens meer over. Hoewel je misschien erover nadenkt om de volgende keer je eigen keukengerei mee te nemen, hoeven we ons geen zorgen te maken volgens microbioloog Jan Kluytmans. ”Als het water kookt bij 100 graden Celsius is het steriel. Het is misschien niet een fris idee, maar alle bacteriën zouden weg moeten zijn uit de waterkoker”.

Meer tips betreft waterkokers

Naast dit heerlijke nieuwtje zijn er nog meer dingen om rekening mee te houden als het gaat om waterkokers. Zo blijkt het niet oké om water in de waterkoker twee keer te koken. Niet alleen kan het water viezer smaken, maar het is ook niet helemaal goed voor je gezondheid. Dit zijn de minder vrolijke reistips, maar net zo belangrijk!

Laat je natuurlijk niet gek maken, niet bij ieder hotel en waterkoker zal dit het geval zijn. Ben je niet bang aangelegd dan is dit bericht niet voor jou. Heb je mega smetvrees, dan raden we je aan een fris en lekker drankje uit de minibar te pakken .

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!