Experiences

Engels bedrijf trekt €280 miljoen uit om het ultieme waterpretpark te bouwen

waterpark Therme Manchester engeland

Ben jij een echte waterrat? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. In Engeland zijn ze namelijk bezig een mega waterpark te bouwen. De kosten? 280(!!) miljoen euro. Wat ze daarvoor terug krijgen? Een bizar waterpaleis met alles erop en eraan. Wij lichten Therme Manchester waterpark voor je uit.

Therme Manchester waterpark: waterpaleis

Dit waterpark zal zich dus vestigen in Manchester en gaat 250 miljoen pond/280 miljoen euro gaan kosten. Het gaat een enorm waterpark inclusief spa en wellness retreat worden. In 2025 moet dit waterpark klaar zijn en kunnen gasten deze unieke ervaring gaan boeken. Of dit op tijd klaar gaan zijn vragen mensen zich nog wel af. Er is namelijk nog flink te bouwen en verbouwen.

De bedenkers en uitvoerders van het project noemen het waterpark ‘beacon for the North West of England’. Het is de bedoeling dat het een feestje gaat worden voor alle leeftijd en mensen met verschillende budgetten. Iedereen zou dus gebruik moeten kunnen maken van dit waterpark. Maar wat ga je allemaal terugvinden in dit park van 280 miljoen euro?

therme-manchester-waterpark

Een park vol fun

Wat krijg je voor 280 miljoen aan waterpret? Denk aan 35 glijbanen, 30 zwembaden, swim-up bars en een parelwit strand. Voor het ultieme vakantiegevoel kun je binnenkort dus tropisch genieten in Manchester. We zijn heel benieuwd hoe dit in de praktijk uit gaat pakken en hoe het er uit komt te zien. De ambities zijn in ieder geval torenhoog en de verwachtingen daarmee ook. Maar liefst 1200 mensen zijn keihard aan het werk voor dit project.

Ook wil het project bijdragen aan duurzaamheid, welzijn en het milieu. Denk aan fietspaden rondom het project om Therme Manchester makkelijker te bereiken en fietsen te supporten. We kijken er naar uit om dit waterpark in Manchester voor jullie te gaan testen!

Leuke items voor een dosis waterpret:

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!