Reisnieuws

Binnen 4 uur in Australië ? Met dit waterstofvliegtuig kan het

waterstofvliegtuig-destinus

Gek op verre reizen maar niet zo dol op die lange vluchten? In de toekomst is dit wellicht verleden tijd. Reisleven ontdekte een wel hele bijzondere innovatie waarvan we nog niet wisten dat deze bestond. Het gaat om een hypersonisch vliegtuig dat binnen slechts vier uurtjes van Europa naar Australië zou vliegen. Hoe, wat en wanneer? Wij zochten het voor je uit.

Nieuw innovatief waterstofvliegtuig

Wat is een hypersonische vliegtuig hoor ik je denken? Hypersonische vliegtuigen zijn vliegtuigen die aan een hogere snelheid dan Mach 5 kunnen reizen, oftewel meer dan vijf keer zo snel als het licht. Dat kinkt te bizar voor woorden en dat is het dan ook. Het Zwitserse bedrijf Destinus is een vliegtuig aan het bouwen dat binnen vier uurtjes van Europa naar Australie zou kunnen vliegen.

Dit futuristische vliegtuig zal vliegen op waterstof. De Russische oprichter Mikhail Kokorich wil hiermee de luchtvaart veranderen en heeft daarbij steun van onder andere de Spaanse overheid. Zij investeren maar liefst 12 miljoen euro in het bedrijf om het te testen in een faciliteit in Madrid. Meerdere bedrijven zijn momenteel bezig met de toekomst van de luchtvaart en zo ook Destinus.

waterstofvliegtuig

Op de automatische piloot

Je kunt deze bijzondere manier van ruimtevaart bijna niet meer als een vliegtuig zien. “Het is eigenlijk een combinatie van een vliegtuig en een raket”, zegt Davide Bonetti, Chief Engineer van hert bedrijf. In eerste instantie is het de stap om het vliegtuig op extreem hoge snelheid te kunnen laten vliegen. “Daarna ontwikkelen we de automatische piloot, waardoor het zelfstandig kan vliegen zonder piloot”, legt Bonetti uit.

Volgens het bedrijf zijn deze innovaties hard nodig voor de toekomst, zowel om goederen als mensen te gaan vervoeren op deze manier. We gaan dit soort ontwikkelingen natuurlijk goed in de gaten houden. Hoe denk jij dat de toekomst van luchtvaart eruit komt te zien? Lees ook: Deze Hyper Sting brengt jou in 80 minuten van Londen naar New York

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!