Essentials

’s Werelds 1e wijnpretpark in Bordeaux is de hemel voor wijnliefhebbers

wijnpretpark-architectuur-bordeaux
Het wijnpretpark in Bordeaux, Frankrijk

‘Un verre de vin, s’il vous plaît.’ Als je naar ’s werelds eerste wijnpretpark gaat kan je er maar beter voor zorgen dat je een glas wijn kunt bestellen in het Frans. Het park opent zijn deuren in de Zuid-Franse stad Bordeaux, in de gelijknamige streek die bekend staat om zijn heerlijke wijnen. Loop jij het liefst de hele vakantie rond met een glaasje alcohol in je hand? Dan is dit jouw plek!

’s Werelds eerste wijnpretpark

Op naar Bordeaux, waar dit gruwelijke wijnpretpark in 2016 zijn deuren opende. Misschien zie je jezelf nu wel met een vin in de achtbaan zitten (geen goed idee) maar zo werkt het niet helemaal. La Cité du vin neemt je mee op reis door de wereld van de wijnen door middel van interactieve experiences.

Het themapark bevindt zich in het noorden van Bordeaux en is goed bereikbaar met zowel de tram als de fiets. Het gebouw is al van een afstandje zichtbaar; met zijn karakteristieke en opvallende vorm heeft het wel wat weg van een wijnglas en architecten Anouk Legendre en Nicolas Desmazière laten overal vloeiende vormen terugkomen.

cite-du-vin-wijnpretpark-frankrijk
Het glazen gedeelte van wijnpretpark Cité du Vin (bron: unsplash.com)

Binnenin La Cité du Vin

Eenmaal binnen kijk je je ogen uit. Volg je eigen route en laat je leiden door je interesses – je krijgt een koptelefoon voor uitleg over allerlei thema’s. Je leert over de geschiedenis van de wijn, over wijngaarden over de hele wereld en over de nieuwste wijntrends. Dat allemaal onder het genot van een glaasje Pinot Noir, uiteraard.

Hoogtepunt van het wijnpretpark (en pret hebben we zeker) is de wine tasting in een speciaal ingerichte ruimte. Hier proef je onder begeleiding van een sommelier wijnen uit verschillende landen zoals Griekenland en Chili. Natuurlijk krijg je overal een uitgebreide uitleg bij, die na een aantal glazen misschien wat wazig kan worden. Houd je aandacht erbij, want het is enorm interessant.

cite-du-vin-bordeaux-binnenin
Leer van alles over wijn, wijn en nog eens wijn (bron: laciteduvin.com)

Wijnen, wijnen, wijnen

Honger gekregen van al die wijn? In het gebouw zit op de zevende etage restaurant Le 7 Panoramic vanaf waar je een geweldig uitzicht over de stad hebt. Bij ieder gerecht zit natuurlijk een bijpassende glaasje rood, rosé of wit. Ben je al aangeschoten of verder heen? Schuif dan na je diner of lunch aan bij een les over de welbekende kater.

Er wordt aangeraden tenminste 3 uur uit te trekken voor een bezoek aan dit wijnpretpark. Zo heb je voldoende tijd om van alles te leren, mee te maken en natuurlijk om te proeven. Een ticket inclusief proeverij kost €22,- (€9,- voor personen van 6-17 jaar, met een glaasje druivensap). Merci pour le vin!

cite-du-vin-dakterras
Vanaf het dakterras op 35 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht (bron: unsplash.com)

Dorstig geworden? Check dan eens deze prachtige fontein in Italië die 24/7 gratis rode wijn geeft. Gaan!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!