Wildkamperen in Scandinavië is een van de mooiste dingen die je kunt doen! Het is er ook bijna overal toegestaan! Wildkamperen in Scandinavië is perfect door de mooie natuur en de ruimte! Wat mag nou wel, en waar moet je rekening mee houden?

Wildkamperen in Scandinavië:

In Scandinavië noemen ze dit allemansrecht het allemansrätt. Je mag dus overal wildkamperen met je tent, camper en caravan als je maar op openbaar terrein kampeert. Het is verplicht om minimaal 150 meter afstand te houden van privé grond en of huizen. Indien je toch dichterbij wilt kamperen dien je toestemming te vragen. Ook mag je maximaal 2 dagen op dezelfde plek blijven staan. Laat alles achter zoals het was en heb respect voor de natuur! In Finland mogen auto’s niet mee de natuurgebieden in. 

 

In het mooie IJsland mag je niet meer overal wildkamperen, zeker niet in de bewoonde wereld. Het advies geldt om niet langs de ringroad te kamperen, doe je dit wel dan dien je een heel eind van de weg af te kamperen. 

 

Omdat de landen duur zijn kan wildkamperen in Scandinavië je een aardig bedrag besparen. Zeker in Noorwegen zijn er veel gratis sanitaire mogelijkheden. En je kunt bij campings tegen betaling ook gebruik maken van de douches.

Wildkamperen in Scandinavië
Heerlijk wakker worden...

Onze ervaring:

In Noorwegen heb ik voor het eerst wild gekampeerd. Dit was een unieke ervaring en ook best spannend. Nadat wij eindelijk een mooie plek gevonden hadden kwam er een Noor naar ons toe. Wij waren bang dat we alsnog verkeerd stonden, maar hij kwam ons vragen om alles netjes achter te laten omdat er vaak vuil bleef liggen. Wij hebben op verschillende mooie plekken kunnen overnachten en nooit problemen gehad met het vinden van douches en wc’s. Soms was het wel moeilijk om een goede plek te vinden i.v.m. de bergen en de ondergrond. Rotsen zijn namelijk niet geschikt om je tent bij op te zetten.. Wij hebben ook geluk met de muggen, nergens last van gehad. Geiranger camping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *