Bestemmingen

5 redenen waarom Wintersport in Winterberg een aanrader is

Wintersport winterberg redenenjpg

Wist je dat je net over de grens van Nederland kunt skien en snowboarden? In Winterberg, net over de Duitse grens, kun je namelijk een aantal mooie pistes vinden. Winterberg ligt in het Duitse Sauerland, op slechts een kleine 4 uurtjes rijden vanaf Amsterdam. Geen wonder dat je hier dus ook veel Nederlanders tegen zult komen. Reisleven reisde af naar Winterberg om er achter te komen of dit skigebied op jouw to-do-list moet komen te staan.

Wintersporten in Winterberg

Laten we beginnen met het feit dat Winterberg vooral voor beginners aantrekkelijk is. Het gebied telt 27 kilometers aan pistes, waaronder veel blauwe pistes. Voor de meer ervaren skier of snowboarder zijn er ook een aantal rode en zwarte pistes te vinden. Het kleine en overzichtelijke skigebied leent zich perfect voor mensen die willen oriënteren of wintersport iets voor hen is. Wij hebben de 5 redenen waarom Winterberg een aanrader is voor je op een rijtje gezet

1. Perfect voor beginners

Zoals we hierboven al schreven is Winterberg goed geschikt voor beginnende wintersporters. Het is een klein een overzichtelijk gebied, vol met ‘makkelijke’ blauwe pistes. Het is dus een aanrader voor iedereen die er over nadenkt te gaan wintersporten. Ook is het goed geschikt voor een ’test’ weekendje, voordat je een dure reis naar een ander skioord boekt.

2. Goed betaalbaar

Winterberg is relatief goedkoop. Je betaald hier namelijk niet de hoofdprijs voor een skipas, iets waar je in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland wel rekening mee moet houden. Wij betaalden 150 euro voor 2 volle dagen skien. Hiermee heb je toegang tot alle pistes en liften.

3. Het is dichtbij

Winterberg is perfect voor een kort tripje. Je bent namelijk binnen 4 uur vanaf Utrecht in Winterberg. Sta dus lekker vroeg op, neem wat eten mee voor onderweg, en je staat al om 10 uur in de ochtend op de latten. Als je dus weinig trekt hebt in een verre reis is dit een perfect alternatief.

4. Sneeuwzekerheid door sneeuwkanonnen

Sauerland heeft flink geïnvesteerd in nieuwe sneeuwkanonnen. Hierdoor heb je gemiddeld rond de 110 skidagen in Winterberg. Dit aantal ligt rond het gemiddelde van bekende stations in de Alpen. Een mooie score dus. Ook maken ze gebruik van de beste technieken en maken ze alleen sneeuw op plekken waar dit echt nodig is. Hierdoor zijn de afdalingen van goede kwaliteit en besparen ze water en energie. Je kunt in Winterberg wintersporten van ongeveer half december tot eind maart.

5. Goede en makkelijke skiliften

De pistes zijn allemaal te bereiken met goede skiliften. Ze zijn modern en vooral erg makkelijk te gebruiken voor beginners. Hierdoor kun je zonder stress naar boven en lekker genieten van het uitzicht. De liften zijn erg snel en ondanks de vele bezoekers zijn de wachttijden over het algemeen erg kort.

Zijn er dan alleen maar voordelen? Dat hangt er een beetje vanaf wat voor soort wintersporter je bent en wat jouw niveau is. Voor de meer ervaren wintersporter is Winterberg wellicht minder interessant. De afdalingen zijn vrij kort en niet de meest uitdagende. Ook zijn er veel beginners en families, iets wat voor een ervaren wintersporter irritant kan zijn. Voor de bruisende Apres Ski kun je ook beter naar Oostenrijk of Switzerland afreizen.

Als bovenstaande zaken jou minder interesseren en je een beginnende skier of snowboarder bent is Winterberg een prima plek voor een eerste wintersportvakantie. Je kunt meer info en tickets bestellen via Starjack.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!