Nature

Unieke beelden: Zeehond surft op de rug van een walvis

zeehond-rug-walvis-surfen

Sommige dingen lijken te mooi om waar te zijn. De kracht van de natuur en de schoonheid van dieren is terug te vinden in deze geweldige video. Onlangs zagen wij een foto voorbij komen van een zeehond die aan het surfen was op de rug van een walvis. Deze twee maatjes werden in Mexico gespot, sowieso een van de betere spots om walvissen te zien. Maar er is nu zelfs een video gemaakt van dit schitterende moment.

Zeehond en walvis surfen samen

Surfen is een prachtige sport voor mensen. Soms zie je surfers die hun hond meenemen op het surfboard. Maar wist je dat zeehonden ook van surfen houden? De zeehond in kwestie zoekt bewust de walvis op en rust op de rug van het dier. Dit fenomeen schijnt steeds vaker voor te komen en veelal in Baja California in Mexico.

In eerste instantie ging een foto van deze situatie viraal. Veel mensen vroegen zich af of deze foto wel echt was. Een hele logische twijfel natuurlijk. Het gaat om de foto hieronder:

zeehond-surfen-walvis-video

Video van de bijzondere gebeurtenis

Over de foto waren veel twijfels op het gebied van echtheid. Maar onlangs maakte een toerist tijdens zijn walvissafari een video van de zeehond op de rug van de walvis. We kunnen er dus niet meer omheen, dit is gewoon echt!

De video is geweldig om te zien. Het lijkt ook echt alsof de zeehond keihard aan het genieten is van zijn surf-avontuur. Ride the waves! Bekijk de video hieronder en geniet mee:

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!