Reisnieuws

De Zephir Seat komt eraan: binnenkort écht slapen tijdens een lange vlucht

Zephir Seat - Slapen tijdens vlucht

Erger jij je ook zo aan krappe vliegtuigstoelen? En zou je, zeker op lange vluchten, niet graag eens lekker 100% horizontaal gestrekt gaan? Lekker slapen in een vliegtuig was tot nu toe alleen weggelegd voor wie een duur economy class ticket kocht of in een privé-jet. Maar er wordt gewerkt aan een oplossing voor iedereen: de Zephyr Seat komt eraan.

Volledig horizontaal slapen tijdens een lange vlucht

Wat zou het fijn zijn als je op een lange vlucht even lekker languit kon liggen. Dat vond ook ontwerper Jeffrey O’Neill. Hij vond de Zephyr Seat uit. Deze uitvinding is bedoeld om ook passagiers in de economy class te laten genieten van comfortabel relaxen en slapen op een stoel die je tot een volledig horizontaal bed kunt omvormen. Dat kan dankzij de zitopstelling in een soort dubbeldekker stijl. Dit betekent twee passagiers één rij, boven elkaar, vergelijkbaar met een stapelbedopstelling.

Lichtgewicht composiet materialen

Volgens O’Neill vereisen zijn stoelen een twee-vier-twee indeling van het vliegtuig. En dat is iets wat volgens hem de meeste luchtvaartmaatschappijen wel aankunnen. Het mooie is verder dat het systeem luchtvaartmaatschappijen in staat stelt om het comfort te vergroten, zonder dat het ten koste gaat van het aantal passagiers dat meekan.

De stoelen zijn voorzien van beweegbare armaturen en gemaakt van de hoogste standaard lichtgewicht composiet materialen. Daardoor blijven de kosten voor luchtvaartmaatschappijen laag. Immers, hoe zwaarder het toestel, hoe meer kerosine het gebruikt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zephyr Aerospace (@zephyrseat)

Met een telescopische ladder naar boven

De bovenste stoelen zijn voorzien van een telescopische ladder, zodat je er gemakkelijk in kunnen klimmen. Elke stoel heeft ook een neerklapbare voetenruimte, voor meer persoonlijke ruimte, en je kunt ze op meerdere slaapposities instellen. Reis je met kinderen? Het systeem is groot genoeg voor ouders en kleine kinderen die samen willen rusten of slapen.

Bedacht tijdens een slapeloze vlucht

O’Neill vertelde in een interview aan nieuwszender CNN dat hij het concept bedacht tijdens een slapeloze vlucht tussen New York en Singapore, enkele jaren geleden. Het eten en de service aan boord waren geweldig, maar het lukte hem niet te slapen, en dat tijdens een lange vlucht, van maar liefst 19 uur.

In 2019 al deelde O’Neill zijn concept al op de Aircraft Interiors Expo in Hamburg, Duitsland. Tijdens de coronajaren daarna lag de prioriteit bij luchtvaarmaatschappijen op overleven, maar inmiddels is de belangstelling voor de uitvinding van O’Neill weer aangewakkerd. De Zephyr stoelen zitten momenteel in een testfase. Welke maatschappij ze als eerste in gaat zetten is nog niet bekend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zephyr Aerospace (@zephyrseat)

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!