Reisnieuws

Man bezoekt alle landen ter wereld zonder vliegtuig te gebruiken

zonder-vleituig-alle-landen-van-de-wereld
Foto: Instagram

We schreven al het geweldige verhaal van Boris Kester die alle landen van de wereld bezocht. Ook in onze Reisleven podcast deed hij daar uitgebreid verslag van. En mocht je het op je gemak willen lezen kan dat in zijn boek. Maar nu kwamen we achter het verhaal van de Deen Torbjørn Pedersen, die ook alle landen bezocht. Maar hij deed dit verrassend zonder ook maar 1 keer gebruik te maken van een vliegtuig. Dit verhaal is het zeker waard om te delen. 

Met een koffer en een laptop de wereld rondreizen

In het AD stond het fantastische en ongelofelijke verhaal van Torbjørn. Hij stopte in zijn koffer de nodige shirts, jassen voor ieder weer type, laptop en een EHBO-doos en vertrok in oktober 2013 met als doel alle landen van de wereld te zien. Hij wilde dit doen zonder te vliegen, wat een behoorlijke uitdaging is. Verder wilde hij buiten alle door de VN erkende soevereine staten ook de gedeeltelijke erkende staten bezoeken. En wilde hij daar zo’n 4 jaar over doen. Dit werden er uiteindelijk 10.

Buiten de regel van niet vliegen wilde hij ook minimaal 24 uur in een land verblijven en gemiddeld niet meer dan 20 dollar per dag uitgeven. Hij kwam op het idee toen hij een artikel las van een stel dat net een wereldreis had gemaakt. Zij hadden daarbij alle landen van de wereld bezocht. En hij bedacht om een wereldrecord te vestigen door het op een andere manier te doen. Ondanks dat hij een goede carrière had en pas aan een nieuw date avontuur was begonnen, besloot hij om het toch te gaan doen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MEAWW News (@meawwcom)

Hoe verliep zijn reis?

Hij begon dus in oktober 2013 door met de trein naar Duitsland te reizen. Om Europa eerst te doen leek het makkelijkst. Maar in Noorwegen was het al lastig een boot te vinden naar de Faeröer. Maar dat was achteraf nog niet echt een lastige opgave. In mei 2014 stapt hij bijvoorbeeld op een gammele. boot naar Canada waarmee hij er 12 dagen met de nodige angst over doet om aan te komen. In juni 2015 loopt hij malaria op in Ghana, waar hij na 3 maanden nog steeds last van heeft. Hij twijfelt eind 2015 dan ook of hij verder moet gaan.

Maar vooral door alle mensen die hij tegen komt, die meestal heel vriendelijk en behulpzaam zijn, besluit hij door te gaan. Hij krijgt overal slaapplekken aangeboden. Onderweg doet hij af en toe verslag via de Washington Post. In 2020 moet hij door het coronavirus zijn reis on hold zetten. Hij heeft dan nog 9 landen open staan. Om daar te kunnen blijven helpt hij bij een kerk die ook slaapplek voor hem regelt. De tijdelijke stop duurt uiteindelijk 2 jaar voor hij zijn reis kan afmaken. In januari vertrekt hij weer en in mei bezoekt hij de Malediven, waarna hij met een boot weer naar huis komt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!